Muratbey İSO İnovasyon Ödülü

Muratbey, ‘Naturena’ ile İSO İnovasyon Ödülleri’nde finalist ödülünü alan tek gıda firması olmanın ötesinde “İş Sonuçları Dalında” verilen ödülü de aldı…

Inovatif Peynir Üreticisi Muratbey Inovasyon Ödülü İle Başarilarini Taçlandırdı.

İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi Programı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde 14 Aralık 2011 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde, Naturena projesi ile “çoğu alanda olağanüstü gelişim trendleri, rekabet içinde kıyaslama ve karşılaştırma sonuçları mükemmel” bulunan Muratbey , finale kalan dev firmaların içinde İş Sonuçları dalında ödülü hakeden firma oldu.

"İSO İnovasyon Ödülleri" ile inovasyona dönük süreçleri benimseyerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneklerinin ödüllendirildiği bu projede, firmanın sağlamakta olduğu inovasyon performansı, firmanın inovasyon odaklı aktivitelerden elde ettiği sonuçları yine firmanın iş sonuçlarına sağladığı katkıyı ifade eden “İş Sonuçları” dalındaki ödül 2011 yılında Naturena projesi ile Muratbey’in oldu.

Ödül töreninde finale kalan; Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş., Vodafone AŞ, Turkcell A.Ş. , Vitra Karo San. Tic. A.Ş., Eczacıbaşı-Esan Endüstriyel Hammaddeler A.Ş., Eczacıbaşı-E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş., Elektral Elektromekanik San. Tic. A.Ş., Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. Tic. A.Ş. ve Sarbak Metal San. Tic. A.Ş. ile birlikte Muratbey Gıda da finalist firma ödülünü aldı. Ardında 8 dalda verilmesi planlanan ödüllerden yedisi sahiplerini buldu.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından ödüllerin verildiği törende Muratbey , firmanın inovasyon süreçlerinin yardımı ile ürettiği ürünlerin yani Naturena serisinin firma ve marka için sağladığı başarılar ve performans göstergelerine ait verilerle, belki de en önemli dalda , İş Sonuçları dalında ödül kazandı.

"İSO İnovasyon Ödülleri" bir çok aşama sonucunda farklı ölçütler değerlendirilerek sahiplerini buldu;
Bu değerlendirme ölçütleri ve ağırlık puanları aşağıdaki şekilde tanımlanmıştı;

• Liderlik (130 Puan)
• Stratejik Planlama (110 Puan)
• Bilgi (110 Puan)
• İnsan Kaynağı (110 Puan)
• Süreçler (140 Puan)
• Sonuçlar (400 Puan)

Muratbey Peynirleri, peynir devrimi olarak duyurduğu ve dünyada bir ilk olan Naturena serisi ile firma karlılığı ve iş katkısı arasında açık ve pozitif bir ilişki gösterebilen, pazar sonuçları, kıyaslama paydaşları ile yapılan araştırma sonuçları, müşteri ve tüketici nezdinde elde ettiği sonuçlar, marka değerine pozitif etkileri, ticari ve finansal performans sonuçları, insan kaynağı gelişimi ve çalışan performansına olumlu etkileri, fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasına yönelik uygulamaların (patentler, tasarım ve marka tescilleri vb.) sonuçları ile bu anlamlı ve değerli ödülü, seçkin denetimcilerin değerlendirmeleri ardından çok değerli isimlerin yer aldığı büyük jürinin kararı ile kazanmıştır.

Bu ödül , sürdürülebilir başarı için yenilikçi performans gösteren, yenilikçiliğe dönük süreçleri, özümsenmiş ve içselleştirilmiş bir yapı içinde ortaya çıkan ayrıca, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler ve süreçler ile kanıtlanan bir ‘İş Yapış Tarzı’nı geliştirmiş olan Muratbey için, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaştıracak daha nice başarıların müjdecisidir.