Günün Tarifi

Her gün farklı bir Muratbey Peynir'li tarife buradan ulaşabilirsiniz, siz de deneyip bizimle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz...


VEJETERYAN PİZZA

MALZEMELER
50 gram Muratbey Beyaz Peynir
50 gram Muratbey Burgu peyniri
4 dilim ev yapımı ekmek veya 6-8 dilim tost ekmeği
1 orta boy patlıcan
1 orta boy kabak
2 yeşil biber
1 büyük domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Kimyon, kekik, tuz, karabiber, köfte baharatı
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanı, kabağı ve biberi uzun ince şeritler halinde kesin. Bir kabın içinde zeytinyağı ekleyerek harmanlayın. Izgara veya yağsız tavada önü ve arkasını 3-4 dakika pişirin. Küçük bir kapta biber salçası, domates salçası, 4-5 yemek kaşığı suyla inceltin. İçine kimyon, kekik, ezilmiş sarımsak, köfte baharatı, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine salça karışımından sürün. Üstüne ufalanmış beyaz peynir üstüne pişirdiğimiz sebze dilimleri üstüne domates ve Burgu peynirlerinden koyun. Fırına verin 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…
Sayın Yasemin Alğaç ‘a bu nefis tarif için teşekkür ederiz.

Yarının Tarifi:

GÜLCEKIZ BÖREĞİ