Muratbey Ödüllü Tarifler

Sizlerden gelen tariflerden, ödül kazanmış olanların bazıları …
Siz de tarifinizi bize gönderin, yarışmamıza katılın…


LEZZETİ BOL MIHLAMA


LEZZETİ BOL MIHLAMA

MALZEMELER:
• Muratbey Tel peyniri (250 gr.)
• Muratbey Tereyağı (2 çorba kaşığı)
• Mısır unu – fırınlanmış ( 100 gr.)
• Yarım su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI: Muratbey Tel peynirini bir kase içinde ılık suda bekletelim. Yumuşamasını sağlayalım. Bir tavada tereyağını eritelim ve tereyağı fazla kızarmadan üzerine bir buçuk su bardağı su ekleyelim. Ardından mısır ununu dökelim ve sürekli karıştıralım. Yumuşamış peyniri de sudan çıkartıp tereyağına atalım , üzerine de biraz mısır unu serpiştirelim. Sürekli karıştırarak peynirin erimesini sağlayalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz tavadaki erimiş tereyağından gezdirelim. Sıcak servis yapalım.
Sayın Gökçe Özcan ‘a bu yöresel lezzeti Muratbey tel peyniriyle daha da tatlandırıp yeni bir yorumla bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

ÇİÇEK POĞAÇA


MALZEMELER:
• Yarım paket yaş maya
• 1 su bardağı süt (ılık olacak)
• 1/2 su bardağı su
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
• 1.5 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5-6 su bardağı arası un
İçi için;
• 250 gr. Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
• Karabiber, kırmızı biber, kuru nane
Üzeri için
• Çörek otu
• Haşhaş tohumu
• 1 Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Hamur için; sıvı malzemeleri, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın (eğer hamuru akşamdan yoğurup bir gece dinlendirirseniz daha iyi sonuç alınır).
Diğer yandan iç malzemesini hazırlayın; Muratbey Sürmeli Beyaz Peyniri ezin. Baharatları ve naneyi ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif unlanmış zeminde çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açın. İçi için haırladığınız Sürmeli peyniri fındık büyüklüğüne getirip hamurun ortasına koyup kenarları ortada toparlayarak kapatın. Kapattığınız tarafı alta getirin ve elinizle hafifçe bastırın. Bıçakla 8 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin. Yeniden çevirdiğiniz dilimlere elinizle hafifçe bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Orta kısmına çörekotu veya haşhaş tohumu serpin. 15 dakika kadar bekleyin. 200 dereceye ayarladığınız fırına poğaçaları sürün. (Fırın önceden ısıtılmayacak). Üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın. Fırından aldığınız poğaçaları pamuklu bir beze sarın. Afiyet şifa olsun
Sayın Sevda Soydan’a Sürmeli ile lezzetlendirdiği bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.

ZARİF SALATA


ZARİF SALATA
MALZEMELER:
• 250 gr. Muratbey Taze Kaşar Peyniri
• 2 adet büyük boy havuç
• 2 adet büyük boy patates
• 4-5 adet yumurta
• Mayonez
• 300 gram tavuk fileto
• bir tutam tuz
• 100 gram bezelye
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri, havuçları, yumurtaları ve tavuk filetoyu haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra onları ardı ardına rendeden geçiriyoruz. Önce havuçları rendeliyoruz, hafif tuzluyoruz ve üstüne mayonez sürüyoruz. Sonra patatesleri rendeden geçiriyoruz, hafif tuzluyoruz ve mayonezle kaplıyoruz. Aynı işlemi yumurtaların beyazlarına uyguluyoruz ve üstüne küçük küçük doğranmış tavuk filetosunu serpiyoruz. Filetonun üstüne yumurtaların sarısını rendeliyoruz ve bol mayonez sürüyoruz. En son aşamada Muratbey taze kaşar peynirini rendeden geçiriyoruz ve bezelye ile süslüyoruz. Böylelikle salata pasta şeklini alır ve muazzam tadıyla herkesin beğenisini kazanır. Afiyet olsun
Sayın İntizar Şiraz’a Muratbey Taze Kaşar Peyniri ile lezzetlendirdiği bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.

LOR SALATASI


MALZEMELER:
• Muratbey lor peyniri (500 gr.),
• Yarım demet taze soğan,
• Yarım demet dereotu
• Bir su bardağı az dövülmüş ceviz,
• Yarım demet maydanoz
• Yarım bardak nar
• Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI: Muratbey lor peynirini geniş bir kaba koyun. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı ince ince kıyarak içine ekleyin. Nar tanelerini ve irice parçalanmış cevizleri de katın. Biberleri, sızma zeytinyağını ve tuzunu da ilave edip karıştırın. Bir servis tabağına koyup, birkaç maydanoz yaprağı ile süsleyerek servis edin.


Sayın Aynur Yanılma ‘ya içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan Muratbey lor peyniri ile hazırladığı bu pratik tarifi için teşekkür ederiz.

CEVİZLİ GİRİT EZMESİ


Peynirin ve yoğurdun bir arada olduğu lezzetleri seviyorsanız, bu ezmeyi denemenizi tavsiye ediyoruz.
MALZEMELER:
• 250 Gr. Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
• 250 Gr. Süzme Yoğurt
• Yarım Demet Maydanoz
• Yarım Demet Dereotu
• 1 Çay Bardağı Ceviz İçi (Dövülmüş Olmasın, Dişe Gelsin)
• 4 Diş Ezilmiş Sarmısak
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI: Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Zeytinyağı hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alın. Çatalla ezerek karıştırın. Çukur servis kasesinin içine ezmeyi koyduktan sonra üzerine zeytinyağını dökerek servis yapın.

Sayın Neslihan Yokuş’a (http://neslicetarifler.blogspot.com.tr/ ) yöresel lezzetleri sofralarımıza getirecek bu pratik tarifi için teşekkür ederiz.

BURGU'LU SEBZELİ KİŞ


MALZEMELER:
Hamuru İçin;
• 150 Gr. Muratbey Tereyağı
• 250 Gr. Un
• 1/4 Su Bardağı Su
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Adet Yumurta Sarısı
Harc İç Malzemesi;
• 100 Gr. Muratbey Burgu Peyniri (ince kıyılmış)
• 1 Yemek Kaşığı Muratbey Tereyağı
• 2 Adet Kabak
• 2 Adet Havuç
• 1 Adet Kuru Soğan
• 1 Çay Kaşığı Kara Biber, Tuz
Sos Malzemesi;
• 1 Adet Yumurta
• 2 Yemek Kaşığı Un
• 1/2 Su Bardağı Süt, Tuz
Üzeri İçin;
• 100 Gr. Muratbey Burgu Peyniri

HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru hazırlamak için un geniş bir kaba konur ve tereyağı ile yoğurulur. Diğer malzemeler eklenir ve hamur toplanana kadar yoğurulur. Hamur streçlenip 15 dakika dolapta dinlendirilir. Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılıp, tart kalıbına yerleştirilir. Üzeri çatalla delinir . İç malzeme için, sebzeler minik küp şeklinde doğranır ve tencerede üzerlerini geçecek kadar su konup yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülür. Soğan ince kesilir. Tavada tereyağ ile sotelenir. Ilıyan soğanların üzerine süzülmüş sebzeler karıştırılır. Pişip soğuyan tartın üzerine sebzeler yerleştirilir. Sos çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. İnmesine yakın Burgu peynir parçaları üzerine eklenir ve fırından çıkartılır.
Sayın Tülin Kalkan ‘a bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.

BURGU'LU SİMİT


MALZEMELER
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket yaşmaya
• 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
• Aldığı kadar un
İçi için;
• Muratbey Burgu Peynir
Sosu için:
• 2 yemek kaşığı pekmez
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 çay bardağı su
Üzeri için:
• Bol susam
HAZIRLANIŞI: Yoğurma kabına mayayı alın ve üzerine şekeri katın.Ilık su ve sütü döküp,karıştırın.Sıvıyağ ve tuzu ekleyin.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru ağzı kapalı olarak 40-45 dakika kadar mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın. Muratbey Burgu peyniri tek tek burgularından ayırın.
Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin. Rulo şekli verilen hamuru elinizle biraz bastırıp,içine uzunlamasına burgu peynir yerleştirin.Hamurun kenarlarını birleştirin.Yani içinde burgu peynir olan uzun rulolar elde etmemiz gerekiyor.İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin. Tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.Tepside 15-20 dakika daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun..
Bu ölçeden 15 adet simit çıkıyor.
Sayın Arzu Sabuncu’ya bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.

YAMALI KANEPELER


MALZEMELER:
Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
Muratbey Taze Kaşar Peyniri
6 Adet Tost Ekmeği
Salam
Zeytin Ezmesi
Salça

HAZIRLANIŞI
Ekmekleri kare bisküvi kalıbıyla kesip, üzerlerine kalınca bir tabaka halinde Muratbey Sürmeli peyniri sürelim. Üzerine isteğe bağlı olarak farklı geometrik şekillerde kestiğimiz salam parçalarından koyalım. Bunların üzerine yine farklı şekillerde kesilmiş taze kaşar parçalarını yamalı görüntüsü verecek şekilde yerleştirelim. İsteğe göre üzerine parça parça olacak şekilde zeytin ezmesi , salça ya da ketçap koyabilirsiniz.

Misafirler ya da çocuklar için keyifli ikramlığınız hazır
Afiyet olsun

Sayın Funda Aydeniz’e bu renkli ve keyifli kanepe fikri için teşekkür ederiz.

VAN OTLU PEYNİRİ İLE POĞAÇA


Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
yarım paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayırınız.)
1 paket dr Oetker kabartma tozu
yarım demet temizlenmiş ince kıyılmış dereotu
250 gr Muratbey Van Otlu Peynir
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak yoğurulur. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalıdır. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlayarak dizilir. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Sayın Nuray Cengiz’e yöresel lezzetleri sofralarımıza getirecek bu pratik tarifi için teşekkür ederiz.

KALP DOSTU PAÇANGA BÖREĞİ


MALZEMELER:
200 Gr. Muratbey Light Taze Kaşar Peyniri
4 Adet Yufka
200 Gr. Pastırma
2 Adet Domates
3 Adet Tatlı Biber
Tuz
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
İç harcı için, doğranmış biberleri hafifçe kavurup, ince dilimlenmiş pastırmaları ekleyiniz. Sıvıyağda biraz çevirdikten sonra, küp küp doğranmış domatesleri içine atınız. Suyunu çekince ocaktan alınız. Yufkaları 6 üçgen parçaya bölünüz. Light taze kaşarı rendeleyiniz. Her bir yufkayı, iç harç ve rendelenmiş taze kaşar peyniriyle birlikte rulo şeklinde sarınız. Yağsız tavanın içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup , ruloların her iki yüzü de pembeleşecek şekilde çevirirek kızartın.

Sayın Didem Durmaz’a bu sağlıklı tarif için teşekkür ederiz.

KABAK SANDALI


MALZEMELER
3 adet kabak
1 çorba kaşığı Muratbey tereyağı
1 adet soğan
300 gr kuşbaşı et
4 adet çarliston biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Muratbey taze kaşar

HAZIRLANIŞI
3 adet kabağı su dolu bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağını tencerede kızdırın.Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleştirin.Kuşbaşı eti de soğanın yanına ekleyip ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra,küçük küçük doğrayıp rendelenen domatesle birlikte tencereye ilave edin.Tuz ve karabiberi de ekleyin.Pişirdiğiniz kabakları ikiye kesip içlerini kaşıkla oyarak hazırlanan malzemeyi doldurun.Üzerine ince kesilen Muratbey taze kaşar dilimlerini dizin.Önceden ısıtılmış fırında birkaç dakika servis yapın. Afiyet olsun.

Sayın Meryem DOĞAN’a bu tarif için teşekkür ederiz.

SUDO’LU KANAPE


MALZEMELER
250 gr. Muratbey Naturena Sudo ( Sucuk baharlı, domatesli) Parmak Peynir
100 gr. Muratbey Tereyağı
Tost Ekmeği
Yeşil Biber
Mantar ( ince kıyılmış)
Mısır ( haşlanmış konserve )
Kırmızı Biber
Kekik
Zeytinyağı ( 1 küçük tatlı kaşığı)

HAZIRLANIŞI
Tost ekmekleri üzerine Muratbey tereyağı sürülür. Ekmeklerin üzerini kapatacak miktarda , enlemesine dilimlediğiniz Naturena Sudo parmak peynirler dizilir. Üzerlerine kırmızı biber, ince kıyılmış yeşil biber, kekik , (isteğe göre ) mantar ve mısır konulur. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirilir.

Bu tarifi Muratbey Çerkez ve Dil peyniri ile de deneyebilirsiniz.

Sayın Basri Süzen‘e bu tarif için teşekkür ederiz.

KAŞARLI SİMİT TADINDA BÖREK


MALZEMELER
400 gr. Muratbey Taze Kaşar Peyniri
6 adet yufka
1 su bardağı Süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Susam

HAZIRLANIŞI
Muratbey taze kaşarı rendeleyiniz. 2 yemek kaşığı kadarını üzerine serpmek üzere ayırınız. Bir kasede süt ve sıvı yağı karıştırınız. Fırın tepsisine 3 yufkayı aralarını süt ve sıvı yağ karışımı ile ıslatıp üst üste seriniz. Üçüncü yufkanın üzerine taze kaşar serpiştiriniz. Diğer 3 yufkayı da aynı şekilde ıslatarak üstlerine serdikten sonra en üste yumurta sarısı sürüp , önceden ısıtılmış fırına veriniz. Ayırdığınız rendelenmiş taze kaşarı , susam ile karıştırınız. Tepsiyi fırına verdikten 15 dakika sonra çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi ve susam karışımını serpip, kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriniz.

Sayın Satı YASAN‘a bu tarif için teşekkür ederiz.

HELLİM PEYNİRLİ SEBZE SARMASI


MALZEMELER
250 gr Muratbey Hellim Peyniri
2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
3 Adet domates
2 Diş sarmısak
Taze nane
Kekik
Kimyon
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları ve patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra, ne çok ince, ne de kalın olmayacak şekilde, uzunlamasına 3 veya 4 parçaya bölün. Fırının ızgarasında veya yağsız tavada ya da tost makinasında patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Muratbey Hellim peynirlerini de sebzelerin enlerine eşit ve boylarının da yarısı kadar olacak şekilde dilimleyin ve yağsız tavada kızartın. Elinizin yanmaması için pişen sebzelerin ılınmasını bekleyin. Önce, pişen kabağı fırın kabına alın, bir kanadına Muratbey hellim peynirini koyun ve diğer kanadını üzerine kapatın. Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve borcama dizin. Üstüne küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın. Domatesleri rendeleyin, içine taze nane ve baharatları da ekleyin, borcama dizdiğiniz sarmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sayın Elif Sancar‘a bu nefis tarif için teşekkür ederiz.

PEYNİR ÇEŞNİLİ RULO PATLICAN


MALZEMELER
2 kahve fincanı Muratbey Lor Peyniri
100 gr. küp doğranmış Muratbey Dil Peyniri
2 çorba kaşığı Muratbey Taze Kaşar Peyniri Rendesi
12 dilim patlıcan
1 çorba kaşığı sarımsak sosu
4 çorba kaşığı domates salçası
12 adet iri maydanoz yaprağı
3 çorba kaşığı Riviera tipi zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
Tuz
Tane karabiber
Yağlı kağıt ,Alüminyum folyo

HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yıkayıp, soyduğunuz patlıcanları dilimleyin. Patlıcan dilimlerini yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına dizin. Tuzu serpip, zeytinyağı sürün. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp su serpin ve fırında 20 dakika pişirin. Dil peynirini küp küp doğrayın. Taze kaşar peynirini rendeleyin. Dil, lor ve kaşar peynirini, sarımsak sosu ve bir tutam karabiberi bir kasede karıştırın. Fırında pişmiş patlıcan dilimlerini düz bir zemine dizip, soğumaya bırakın. Hazırladığınız içi, dilimlerin üzerine koyun. Rulo şeklinde sarıp, maydanoz sapıyla bağlayın.Yağlanmış bir fırın kabına dizip, üzerine domates salçasını gezdirin. Alüminyum folyoyla kaplayıp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı çıkarın ve üzerinin kızarması için 5 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sayın Ayşenur EREK‘e bu tarif için teşekkür ederiz.

FIRINDA ISIRGANLI HERBAN MÜCVERİ


MALZEMELER
200 gr. Naturena Üçgen Herban peyniri
2 yemek kaşığı Muratbey Süzme Yoğurt
3 adet iri kabak
2 adet kuru soğan
5 adet taze yeşil soğan
3 adet yumurta 3 adet tatlı (çarliston) biber
Yarım demet maydanoz
Bir demet taze ısırgan ( bulamazsanız 5 adet taze ıspanak yaprağı da kullanabilirsiniz)
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır unu
1 paket hamur kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuklarını kazıyıp, iyice yıkayıp rendeleyiniz. Kuru soğanları yemeklik doğrayınız. Yeşil soğanı, biberleri , maydanozu ve dereotunu ince ince kıyınız. Isırganları sıcak suda 5-10 dakika bekleterek yumuşatınız. Sıcak suda bekletilmiş ısırgan elinize zarar vermeyecektir. Isırganları ya da bulamazsanız ıspanakları da ince ince kıyınız. Çukur bir kapta tüm bu malzemeleri karıştırınız. Bu kaba yumurtaları da kırıp karıştırınız. Herban peynirini ince rendeleyiniz. 50 gramını kenara ayırıp , kalanını diğer malzemelere katınız. Unu, yoğurdu, kabartma tozunu ve baharatları da ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karışımı dibi çok az zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabına yayınız. Fırın kabınızı , mücverinizin çok kalın olmaması için uygun derinlikte seçiniz. Fırın kabına döktüğünüzde en fazla 3 parmak kalınlığında olmalı. Daha sonra en üste ayırdığınız Herban peynir rendesini serpiştiriniz. 150 dereceye önceden ısıtılmış fırına veriniz. Önce içinin iyice pişmesi için 20 dakika 150 derecede tutunuz. Daha sonra üzerine hafifçe kızarana dek 180 derecede pişiriniz. İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Sayın Gönül Özver‘e bu tarif için teşekkür ederiz.

ÜÇ RENKLİ SÜRMELİ KURABİYE


MALZEMELER:
250 Gram Muratbey Sürmeli Peynir
1 Çay Bardağı Muratbey Süzme Yoğurt
550 Gram Un
125 Gram Muratbey Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Salça (Biber Veya Domates Ya Da Tercihe Göre İkisi Birlikte Olabilir)
Hamurlara Renk Vermek İçin: Zerdeçal, Karabiber, Kimyon, Nane Ya Da Zeytin Ezmesi, Dereotu. (Renk Verebilecek Baharatlar Ya Da Malzemeler Çeşitlendirilebilir.)

HAZIRLANIŞI :

Hamur malzemeleri (tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, sirke, tuz) ile pürüzsüz bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur üç eşit parçaya bölünür. Renk verecek baharatlar veya malzemeler ile hamurlar ayrı ayrı renklendirilir. En alta salçalı hazırlanan kırmızı hamur ve üzerine isteğe göre sıralanarak diğer renkli hamurlar dikdörtgen biçiminde sırayla açılır. Açılan her hamurun arasına Muratbey Sürmeli Peynir sürülür ( Örneğin sırasıyla salçalı hamur, Muratbey Sürmeli, zerdeçallı hamur, Muratbey Sürmeli, naneli ve karabiberli hamur, Muratbey Sürmeli biçiminde yerleştirilerek hamurlar hazırlanır ). Tüm hamurlar açılıp aralarına Muratbey Sürmeli Peynir sürüldükten sonra hamurlar rulo haline getirilir. Hazırlanan rulo hamur streç filmle sarılarak buzdolabında bıçakla rahatça kesilebilecek kıvama gelinceye dek bekletilir. Kesilebilecek kıvama gelen hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.

Sayın Nurten Önder ‘e bu tarif için teşekkür ederiz

PEYNİRLİ AĞZI AÇIK POĞAÇA


MALZEMELER:
2 su bardağı dolusu Muratbey Süzme yoğurdu
Beyaz Peynir 600 Gr. (Saklama Kabıyla)
100 gr. Muratbey Tereyağı
Dereotu
Yarım paket 20 gr yaş maya
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
4-5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı ucu ile tuz (peynirin tuzunuda hesaba katalım)

HAZIRLANIŞI :
Poğaça Hamuru için tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak şekilde hazırlayınız. Öncelikle unu eleyiniz. Mayayı derin bir kaba alınız. Oda sıcaklığındaki az sulandırılıp özelenmiş yoğurdu mayanın üzerine dökünüz. Biraz karıştırıp toz şeker , yumurta akı ve zeytinyağını da ekleyiniz. Çok az tuz atınız. Elediğiniz undan 3 çorba kaşığı alıp üzerine serpiniz. Mayayı kabarması için bir kenarda beklemeye alınız. Bu arada, İç malzeme olarak Muratbey Beyaz Peynir (Saklama Kabı ambalajında, ezine tipi ) peynirinizi rendeleyiniz. İçerisine dereotu doğrayınız.
Elinize yapışacak kıvamda olan hamuru hafif unladığınız tezgaha alınız. Yavaş yavaş karıştırarak un ilave etmeye başlayınız. Yoğurmaya devam ettikçe yapışması geçecektir. Çok yapışıyor diye un ilave etmeyiniz. Sadece tezgaha un serpiniz. Elinizi temizlemek içinde sıvı yağ kullanabilirsiniz. Elinizi sıvı yağa batırıp hamuru toparlar ve tekrar kabarması için yoğurma kabınıza alarak işleme devam ediniz. Üzerini örtüp hamurunuzu sıcak ortamda bekletebilir veya fırını 50 derecede ısıtıp içerisinde kabarmasını sağlayabilirsiniz. Ya da çaydanlık veya tencerede su kaynatıp altını kapadıkdan sonra üzerine bir havlu serip yoğurma kabınızı üzerine oturtabilirsiniz. Çabucak kabaracaktır, hemen alıp tekrar yoğurmalısınız. Artık hamuru bezelere ayırıp tezgahınızı çok hafif yağlayarak pişi açar gibi açınız. İç malzemeyi tam ortasına döşeyip kenarlarından toparlayarak biraz açıklık bırakınız. Zaten pişerkende açılacağını unutmayınız. Yuvarlak yapmaya özen gösteriniz. Hazırladığınız poğaçaları çok az tereyağı sürdüğünüz fırın tepsinize diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Sayın Nursevin Sönmez ‘e bu tarif için teşekkür ederiz

LABNELİ HAFİF MAKARNA SALATASI


MALZEMELER
200 gr Muratbey Labne Peynir
Yarım su bardağı Muratbey Süzme Yoğurt
Yarım paket makarna
2 diş sarımsak
1-2 adet kornişon turşu
1 kavanoz hazır karışık garnitür

HAZIRLANIŞI
Yarım paket makarnayı haşlayıp süzün. Labne, yoğurt ve sarımsağı sos kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kornişon turşuyu minik doğrayıp, süzdüğünüz garnitürler ile birlikte makarnaya ekleyin. Son olarak hazırladığınız sosu makarnaya ekleyin ve karıştırarak servis yapın

http://mutfaksirlari.com’ a bu hafif tarif için teşekkür ederiz.

KREM PEYNİRLİ PATATES SALATASI


MALZEMELER
3 çorba kaşığı Muratbey krem peynir
2 su bardağı Muratbey Süzme Yoğurt
10 Tane küçük patates
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesler haşlanıp doğranır. Diğer bütün malzemeler blenderden geçirilip haşlanmış ve doğranmış patatesler ile harmanlanır servis yapılır.

http://zzerdali.blogspot.com/ ‘a bu pratik tarif için teşekkür ederiz.

MANTARLI KAŞARLI TAVA BÖREĞİ


MALZEMELER
100 gr Muratbey Taze Kaşar Peyniri
1 yemek kaşığı Muratbey Tereyağ
3 yufka
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
200 gr kültür mantarı
4 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak için)

HAZIRLANIŞI:
Tereyağı eritilir, küçük doğranmış mantarlar ilave edilir.Yüksek ateşte suyunu çok salmadan pişirilir.Süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır.Genişçe bir tava yağlanır. Yufkanın bir tanesi kenarları dışarıda olacak şekilde üzerine serilir. Süt ve yağ karışımı gezdirilir. 2. yufka koparılarak tavaya serilir, üzerine sıvıyağ ve süt karışımı gezdirilir. 3.yuflkanında yarısı koparılır, tavaya serildikten sonra üzerine mantar döşenir ve üstüne rendelediğimiz Muratbey taze kaşar peyniri serpilir.Kalan yufka parçası üzerine kapatılır. Sütlü karışım gezdirilir. En son dışarda kalan kısımlar içe katlanır. Arkalı önlü kısık ateşte kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Sayın Yüksel Damar ‘a bu nefis tarif için teşekkür ederiz.

PEYNİRLİ KİŞ


MALZEMELER:
• 100 gr. Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
• 100 gr. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peyniri
• 2 çorba kaşığı Muratbey Süzme Yoğurt
• 10 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• Karabiber, Kırmızı toz biber, Nane

HAZIRLANIŞI
Un, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozu bir kapta yoğurulur. Hazırlanan hamur yuvarlak bir fırın kabı içerisine turta şekli veriyormuş gibi kenarları biraz yukarıda kalacak şekilde yayılır. Yayılan hamurun içerisine Sürmeli peynir sürülür ve rendelenmiş taze kaşar peyniri dökülür. Fırına konulmadan önce yumurta ve süt çırpılır, hamurun üzerinde gezdirilerek dökülür. Üzerine istenilen miktarda baharatlar serpilir . Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.
Sayın Efsun Güler’e bu leziz tarif için teşekkür ederiz.

PEYNİRLİ MANTI


MALZEMELER:
100 Gr. Muratbey Tam Yağlı Beyaz Peynir
2 Yemek Kaşığı Muratbey Tereyağı
Muratbey Süzme Yoğurt
Üç Su Bardağı Un
Iki Yumurta
Yarım Demet Maydanoz
Beş Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI:
Unu geniş bir kaba koyup, tuzu ve yumurtayı ekleyin. Aldığı kadar su koyarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. On dakika kadar dinlendirip , hamurdan bezeler yapın. Bunları açın, mantı kalınlığında olacak şekilde ve biraz büyük kareler formunda kesin.
Beyaz peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyin. Bu içi, kestiğimiz karelere koyup muska şeklinde kapatın , kenarlarına bastırın
Bir tencerede su kaynatıp biraz tuz atın. Mantılarınızı haşlayın. Süzüp, geniş bir servis tabağına alın. Çok az sulandırılıp çırptığınız süzme yoğurdunuza dövülmüş sarmısakları katın.
Tereyağını bir tavada eritip, hafif kızınca pul biberleri ekleyin.
Mantının üzerine önce sarmısaklı yoğurdu, ardından tereyağını döküp sıcak servis yapın

Sayın İlknur Aytekin’e bu farklı tarif için teşekkür ederiz.

GÜLÇE KIZ BÖREĞİ


MALZEMELER
• 1 Paket Muratbey Çerkez Peyniri
• 4 Yemek Kaşığı Muratbey Trabzon Tipi Tereyağı
• Muratbey Süzme Yoğurt
• 5 Adet Yufka
• 1 Adet Yumurta
• 1 Şişe Soda
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Çörek Otu

HAZIRLANIŞI:
Yufkayı tezgaha serelim, tavada hafif erittiğimiz tereyağımızı yufkaların üzerine gezdirelim. Yumurta, soda ve yoğurdu çırparak hazırladığımız harcı yufkaya sürelim . Yufkayı ikiye katladıktan sonra ortasına rendelenmiş çerkez peynirinden koyalım. Yufkamızı rulo yapıp kendi etrafında sarmal yaparak gül şekline getirip üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra önceden ısıtımış 175 derecedeki fırında pişirelim.

Sayın Ülkü Uygur ’a bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

PİZZA


MALZEMELER
• 200 Gr. Muratbey Taze Kaşar Peyniri ( Rendelenmiş)
• 4 Su Bardağı Un
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
• 1 Paket İnstant Maya
• Tuz
Sosu için;
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
• 1 Çorba Kaşığı Kekik
• Pul Biber, Karabiber,
• 1 Çay Bardağı Su
• Ev Salçası ya da Hazır Domates Sosu / Püresi
• Sarımsak Tozu
Pizza içi için;
• Pastırma
• Sucuk
• Mısır
• Küp Doğranmış Domates
• Zeytin Dilimleri

HAZIRLANIŞI:
İnstant mayayı bir kasede ılık su ile karıştırın. Hamur yoğurma kabına un, tuz, sıvıyağ ve mayayı alıp yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. İyice bütünleşen hamurun üzerini örterek 10-15 dakika kadar dinlendirin. Hamurun dinlenmesini beklerken sosu hazırlayabilirsiniz. Sos malzemelerini dilediğiniz şekilde damak tadınıza göre seçebilirsiniz. Sos koyu kıvamlı olursa biraz su ile seyreltebilirsiniz. Hamuru 3 eşit parçaya bölerek merdane ile daire şeklinde açın. Kenarlarından içe katlayın ve hamuru fırına sürerek 10 dakika kadar 180 derecede pişirin. Pizza hamurunu fırından alarak sosu sürün ve kaşar peyniri hariç iç malzemeleri dizerek fırına tekrar verin. Hamurun kenarları pembeleşmeye başladığında pizzayı fırından çıkartarak üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eridiğinde pizzanız artık hazırdır. Bu hamurdan üç tane pizza çıkmaktadır. Zevkinize göre birini pastırma ve sucuk ile diğerlerini de mısır, küp domates ve zeytin dilimleri ile hazırlayabilirsiniz
.
Sayın PINAR VURAL’a bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

PEYNİRLİ NİŞASTALI BÖREK


MALZEMELER:
• 300 Gr. Muratbey Beyaz Peynir
• 1 Su Bardağı Süt
• 3/4 Sıvı Yağ
• 1 Yumurta
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 1 Paket Nişasta
• 1 Demet Maydanoz
Üzeri İçin:
• 1 Su Bardağı Süt
• Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
• Bir Tane Yumurta

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Bu hamuru 2’ye bölün. Bir yumaktan 6 eşit parça yapın ve bunları tek tek nişasta ile açın. Üstüste koyup tepsi büyüklüğünde yufka haline getirin. Tepsiye koyun. Arasına maydanoz ile peyniri karıştırıp bolca yayın. İkinci yumağıda aynı şekilde açıp üzerine serin. Tepsideki böreği dilimleyin, üzeri için hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Böreğin üzerine bolca dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızartın.

Sayın Canan Albay ‘a bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

PATATESLİ MANTI


MALZEMELER:
• 300 Gr. Muratbey Beyaz Peynir
• 2 Yemek Kaşığı Muratbey Tereyağı
• Yarım Kilo Muratbey Süzme Yoğurt
• 3 Orta Boy Patates
• 1 Yumurta
• 1 Kahve Fincanı Un
• 1 Yemek Kaşığı Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Reyhan
• Tuz , Karabiber
• 1 Çay Kaşığı Kimyon
• Yarım Demet Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, kimyonu, karabiberi, maydanozu ve reyhanı karıştırıp yoğurun. Tezgaha un koyup yayın. Yoğurmuş olduğumuz patatesli harcı üstüne koyup rulo yaparak unu yedirin. Parmak kalınlığında olacak şekilde inceltip rulo yapın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir kaç damla limon sıkın. Tuzunu koyup patatesleri içine ekleyin. Piştiğini anlamak için patateslerin üste çıkmasını bekleyin. Patatesler çıkınca 2 dakika daha pişirip süzün. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp dökün. Tereyağını da kızdırıp kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurtun üzerine döküp servis yapın.
Sayın Beyza Aytekin ‘e bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

FESLEĞENLİ SPAGETTİ


MALZEMELER:
• 1 Paket Rendelenmiş Naturena Fessita Üçgen Peynir
• 250 Gr Muratbey Tereyağı
• 1/5 Lt Su
• 1 Paket Uzun Spaghetti
• 200 Gr Dövülmüş Ceviz
• 1 Çorba Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI:
Kaynattığınız suya uzun spagetti makarnaları kırmadan bütün olarak tencereye koyun ve yumuşadıkça yavaş yavaş tencereye doğru bastırın. Spagetti makarna tamamen yumuşayıp tencerenin içine girdikten sonra 15-20 dk ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Pişen makarnanın suyunun süzülmesi için süzgeçe koyun, diğer yandan da bir tencerede tereyağı eritip, cevizi ve tuzu katın. Cevizler biraz kavrulup hafif pembeleştikten sonra süzülen makarnayı da tencereye ekleyip iyice karıştırın. Fessita Üçgen Peynir rendesini ekleyip kısık ateşte 5-10 dk karıştırdıktan sonra servis yapın.

Sayın Filiz Firdevs Çetin’e bu tarif için teşekkür ederiz.

PEYNİR'Lİ BONFİLE


MALZEMELER
• 2 Adet Bonfile
• 2 Dilim Muratbey Taze Kaşar
• 3 Adet Küçük Kuru Soğan
• 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
• 2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
• 2 Yemek Kaşığı Muratbey Tereyağı
• 1 Tatlı Kaşığı Hardal
• Tuz, Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI
Temizlediğiniz soğanları rondo’da kıydıktan sonra kısık ateşteki tavada tereyağ ile kavurun. Soğanlar şeffaflaştığında galeta unu ilave ederek bir süre daha kavurduktan sonra tuz, hardal, maydanoz ve kırmızı biberi katın ve ateşten alın. Başka bir tavada etlerin her iki yüzünü de çok hızlı bir şekilde kızartın ve kızarmış etleri mini fırın’ın tepsisine koyun. Her et parçasının üzerine bir dilim taze kaşarı koyup onun üzerine de tavada daha önce hazırladığınız karışımdan bolca koyun. Önceden ısttığınız fırında, 200 derecede etleri üstlerindeki peynirler eriyene kadar pişirin. Hemen çıkarıp sıcak servis yapın.
Sayın Nurcay Kutluca ‘ya bu tarif için teşekkür ederiz.

TUZLU KEK


MALZEMELER
3 yumurta
1 kase yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 kabartma tozu
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
300 gr muratbey klasik beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
4 taze soğan
2 orta boy patates

HAZIRLANIŞI
3 yumurtayı çırpın. İçine yoğurdu, yağı,sütü, Muratbey beyaz peyniri ve diğer malzemeleri koyup karıştırın. Harcı hafif yağlanmış tepsiye dökün ve üzerine susam ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
Sayın Duygu Güloğlu ‘na bu tarif için teşekkür ederiz.

Siz de Tarifinizi Gönderin

Ad Soyad
Telefon
E-posta Adresi
Tarifinizin Adı
Malzemeler ve Hazırlanışı
Tarif Resmi