Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


PEYNİRLİ YUFKA PİDESİ

MALZEMELER
100 gr. Muratbey Lor Peyniri
150 gr. Muratbey Tereyağı
3 yufka
1 Yumurta
Maydanoz
Dereotu
Taze fesleğen
Karabiber,tuz

HAZIRLANIŞI:
Derince bir kapta lor peynirine maydanoz, dereotu, fesleğen, az karabiber ve çok az tuzu katıp, iyice karıştırın. Yumurtanın beyazını ayırıp, bunu da peynirli karışıma yedirin.

Diğer yanda bir yufkayı tezgaha serip, her tarafına eritilmiş tereyağı sürün.
Karşılıklı iki ucunu ortada birleştirin, diğer iki ucu da aynı şekilde ortada birleştirerek kare şeklinde bir yufka elde edin . Ortadan artı şeklinde kesin , kestiğiniz parçaların ortasına bir çorba kaşığı peynirli iç koyun karşılıklı uçlarından tutarak kayık şeklindeki kenarını birleştirin, açık pide şekline getirin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurtanın sarısı sürüp , önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızırana kadar pişirin .