Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


LOR KURABİYESİ

MALZEMELER
Hamur için;
250 gr Muratbey Tereyağı
Yarım su bardağı . Muratbey Süzme Yoğurt
500 gr. un

İç malzemesi;
300 gr. Muratbey Lor Peyniri
250 gr. Şeker

Üst süslemesi için;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
İç malzemelerini derin bir kapta karıştırıp bir gece buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun. Tezgahınızı unlayın. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, unlu tezgahta açın. İçlerine lor peynirli iç koyup kapatın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serip kapattığınız hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek kızartınız. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kurabiyelerinizin üzerine bolca pudra şekeri serpin.