Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


BULGUR ÇORBASI

MALZEMELER
5 yemek kaşığı Muratbey Tereyağ
2 yemek kaşığı Muratbey Lor Peyniri
6 su bardağı su
1/2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
,2 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
Tencereye su konur . Kaynayınca ayıklanmış bulgur ve tuz eklenir. Bir süre pişirilir. Ayrı bir kapta una bir miktar su serpilir.Tane tane olması için el ile ovalanır. Görüntü itibari ile ufalanmış ekmeğe benzemelidir, fazla su serpmemeye dikkat edin. Bu unlu karışım, kaynayan çorbaya ilave edilir . Bir tava içerisinde soğan ince ince doğranıp, eritilmiş tereyağında kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki kez çevirilir. Çorbaya eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Üzerine Muratbey lor peyniri serperek servis ediniz.