Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


BURGU'LU SİMİT

MALZEMELER
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket yaşmaya
• 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
• Aldığı kadar un
İçi için;
• Muratbey Burgu Peynir
Sosu için:
• 2 yemek kaşığı pekmez
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 çay bardağı su
Üzeri için:
• Bol susam
HAZIRLANIŞI: Yoğurma kabına mayayı alın ve üzerine şekeri katın.Ilık su ve sütü döküp,karıştırın.Sıvıyağ ve tuzu ekleyin.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru ağzı kapalı olarak 40-45 dakika kadar mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın. Muratbey Burgu peyniri tek tek burgularından ayırın.
Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin. Rulo şekli verilen hamuru elinizle biraz bastırıp,içine uzunlamasına burgu peynir yerleştirin.Hamurun kenarlarını birleştirin.Yani içinde burgu peynir olan uzun rulolar elde etmemiz gerekiyor.İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin. Tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.Tepside 15-20 dakika daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun..
Bu ölçeden 15 adet simit çıkıyor.
Sayın Arzu Sabuncu’ya bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.