Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


BURGU'LU SEBZELİ KİŞ

MALZEMELER:
Hamuru İçin;
• 150 Gr. Muratbey Tereyağı
• 250 Gr. Un
• 1/4 Su Bardağı Su
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Adet Yumurta Sarısı
Harc İç Malzemesi;
• 100 Gr. Muratbey Burgu Peyniri (ince kıyılmış)
• 1 Yemek Kaşığı Muratbey Tereyağı
• 2 Adet Kabak
• 2 Adet Havuç
• 1 Adet Kuru Soğan
• 1 Çay Kaşığı Kara Biber, Tuz
Sos Malzemesi;
• 1 Adet Yumurta
• 2 Yemek Kaşığı Un
• 1/2 Su Bardağı Süt, Tuz
Üzeri İçin;
• 100 Gr. Muratbey Burgu Peyniri

HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru hazırlamak için un geniş bir kaba konur ve tereyağı ile yoğurulur. Diğer malzemeler eklenir ve hamur toplanana kadar yoğurulur. Hamur streçlenip 15 dakika dolapta dinlendirilir. Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılıp, tart kalıbına yerleştirilir. Üzeri çatalla delinir . İç malzeme için, sebzeler minik küp şeklinde doğranır ve tencerede üzerlerini geçecek kadar su konup yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülür. Soğan ince kesilir. Tavada tereyağ ile sotelenir. Ilıyan soğanların üzerine süzülmüş sebzeler karıştırılır. Pişip soğuyan tartın üzerine sebzeler yerleştirilir. Sos çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. İnmesine yakın Burgu peynir parçaları üzerine eklenir ve fırından çıkartılır.
Sayın Tülin Kalkan ‘a bu nefis tarifi için teşekkür ederiz.