Muratbey’li Tarifler

Birbirinden lezzetli Muratbey Peynir'li tarifler. Siz de deneyin!


LORLU FIRIN PATATES

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Muratbey Lor Peyniri
3 çorba kaşığı Muratbey Rendelenmiş Taze Kaşar
100 gr. Muratbey Tereyağı
750 gr. patates
1 bardak süt
2 yumurta
1 demet maydanoz
Taze karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup , az tuzlu suda , ezilmeyecek şekilde kadar haşlayın.Derince bir kapta , sütü , yumurtaları, ince kıyılmış maydanozu , Muratbey lor peynirini , çekilmiş taze karabiber ve tuzu iyice çırpın.
Fırın kabının dibine biraz tereyağı sürün ve bir sıra halka halka doğranmış patates dizip , hazırladığınız harcın yarısını üzerine serin. Kalan patatesleri de bunların üzerine dizerek harcın kalan yarısını da en üste dökerek yayın .Patatesler görünmeyecek şekilde bolca harç ile örttükten sonra en üste rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin. Birkaç minik parça tereyağını da kaşarların üzerine koyun , önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın .