Sayfa Görseli

Tarifler

Peynirli Mantarlı Ekmek Suflesi

Peynirli Mantarlı Ekmek Suflesi

İçindekiler

  • 100 gr Muratbey Örgü peynir
  • 100 gr Muratbey Tel peynir
  • Yarım su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı
  • 8 dilim ince kesilmiş ekşi mayalı tost ekmeği ( Dikdörtgen borcam için)
  • 2  su bardağı süt
  • 8 adet iri mantar 
  • 2 yumurta
  • 1 paket  krema
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLIK

15 DK

PİŞİRME

30-35 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve biraz tuz, karabiber serpip karıştırın. Muratbey tereyağını  bir  tavada eritin ve mantarları hafifçe soteleyin. 4 dilim tost ekmeğini süte batırıp, dikdörtgen bir borcamın tabanına yerleştirin. Üzerine Muratbey tel ve örgü peynirinin yarısını ekleyin. Sotelenmiş mantarları da üzerine koyun. Muratbey tel ve örgü peynirleri de mantarların üzerine ekleyin. Kalan 4 dilim tost ekmeğini de süte batırılarak mantarların üzerine yerleştirin. Ayrı bir kapta; yumurta, krema, Muratbey Plus taze kaşar rendesi, çok az  tuz ve karabiberi çırpın ve ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde dökün. 200 derecede  üzeri kızarana kadar yaklaşık  30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

*Bu leziz tarifi bizim için www.sagliklimutfak.net web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hilal Dokuyucu hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…