Sayfa Görseli

Tarifler

RENDE MOZARELLA'LI LEZİZ LAZANYA

RENDE MOZARELLA'LI LEZİZ LAZANYA

İçindekiler

  • 2 su bardağı Muratbey Rende Mozarella Peyniri
  • 2 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 1 paket Lazanya (yaprak hamur)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet rendelenmiş domates

Beşamel Sos için;

  • 2 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20-25 DK

PORSİYON

4-5

YAPILIŞI

Zeytinyağını ve Muratbey Tereyağını bir tavada kızdıralım. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyelim. Son olarak rendelenmiş domatesi ekleyip harcı pişmeye bırakalım. Domates, suyunu biraz çektikten sonra ve tüm malzemeler güzelce pişince iç harcımız hazır. Beşamel sosu hazırlamak için; Muratbey Tereyağını sos tenceresinde eritelim. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavuralım. Kavrulan una soğuk sütü ekleyelim ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.( Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığımızda, normale göre beşamel sosumuzun daha sıvı olması gerekir. Ya da dilersek lazanya yapraklarını iç harcı hazırlayana kadar sıcak suda fırın tepsisine dizerek bekletebiliriz.) En son karabiberi de ekleyip beşamel sosu ocaktan alalım. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizelim. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir miktar Muratbey Rende Mozarella peynirini ekleyelim. Bu işlemi tüm katlar için yapalım. En üste kalan beşamel sos ve Muratbey Rende Mozarella Peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrollü olarak pişirelim. Pişen lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edelim. Afiyet olsun.

 

Zeytinyağını ve Muratbey Tereyağını bir tavada kızdıralım. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyelim. Son olarak rendelenmiş domatesi ekleyip harcı pişmeye bırakalım. Domates, suyunu biraz çektikten sonra ve tüm malzemeler güzelce pişince iç harcımız hazır. Beşamel sosu hazırlamak için; Muratbey Tereyağını sos tenceresinde eritelim. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavuralım. Kavrulan una soğuk sütü ekleyelim ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.( Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığımızda, normale göre beşamel sosumuzun daha sıvı olması gerekir. Ya da dilersek lazanya yapraklarını iç harcı hazırlayana kadar sıcak suda fırın tepsisine dizerek bekletebiliriz.) En son karabiberi de ekleyip beşamel sosu ocaktan alalım. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizelim. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir miktar Muratbey Rende Mozarella peynirini ekleyelim. Bu işlemi tüm katlar için yapalım. En üste kalan beşamel sos ve Muratbey Rende Mozarella Peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrollü olarak pişirelim. Pişen lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edelim. Afiyet olsun.

*** Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/zeromelsfoodstories/  sayfasından tanıdığımız Zehra Yılmaz hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle...