Sayfa Görseli

Tarifler

ALTIN BÖREK

ALTIN BÖREK

İçindekiler

  • 18 adet Muratbey Burgu peynir
  • 3 adet hazır yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
HAZIRLIK

15 DK

PİŞİRME

15 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Her bir yufkayı, önce 4'e, daha sonra her üçgen parça 3 eşit parçaya bölelim Toplamda 36 adet üçgen parça çıkacaktır. Muratbey Burgu peynirini ortadan ikiye keselim. Üçgen yufka parçalarının geniş kenarlarına yarım Burgu peyniri uzunlamasına koyalım, her iki ucu biraz içeri doğru katlayarak, kendi üzerinde rulo halinde saralım. Börekleri sardıktan sonra hepsi tek tek maden suyuna batırarak, önce galeta ununa, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayalım. Hepsine aynı işlem uygulandıktan sonra, tavada sıvı yağ kızdırılıp börekleri altın rengini alana kadar kızartalım. Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için https://limonlukek.blogspot.com/  Web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Neval Coşkun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…