Sayfa Görseli

Tarifler

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

İçindekiler

  • 400 gr Muratbey Kaymaklı
  • 100 ml krema
  • 100 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 30 gr un (1 yemek kaşığı)
  • 10 gr nişasta (yarım yemek kaşığı)

Zemini için:

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 20 gr tereyağı

Sosu için:

  • 200 gr frambuaz
  • 50 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Bisküvileri blender’dan geçirin. Tereyağı eritip bisküvi ile harmanlayın. Tabanına ve yanlarına yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına eşit olarak sıkıca bastırarak yayın. Kreması için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp blender ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın (köpürtmemeye dikkat edin). Hazırlanan karışımı bisküvi yaydığınız kalıba dökün ve 170 derece  fırında 30 dakika pişirin
Süre sonunda fırının kapağını hafif aralıklı bırakın ve oda ısısına geldikten sonra fırından çıkarın ve bir gece buzdolabında bekletin. Sosu için frambuaz ve toz şekeri sos tenceresine alın kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin, su ve nişastayı karıştırıp sosun içine dökün, bir taşın kaynadıktan sonra ocaktan alın ve Cheescake’in üzerine eşit olarak yayın, dilediğiniz gibi süsleyin ve servi yapın…