Tarifler
105-110 DK
30-35 DK
4
Bir kapta unu, mayayı, toz şekeri karıştıralım. Hamurun ortasını havuz şeklinde açalım, süt, karnıyarık otu (psyllium) tozu ile karıştıralım, jelleşince hamura ekleyelim. Muratbey tereyağı ve tuzu ekleyelim. Hamuru yoğuralım. Ilık ortamda 1 saat, hacmi 2 katına çıkana dek mayalandıralım. Mayalama süreci sonunda hamuru kalıba dökelim, üzerine zeytinyağı, biberiye kurutulmuş domates, tuz, taze karabiber ekleyelim. Parmak uçları ile hamuru çukurlaştıralım. Yavaşça kalıba yayalım. Ardından ikiye bölünmüş çeri domatesleri ve Muratbey Topi peynirini hamurun üzerine gömelim. Üzerini streçleyip 30 dk kadar daha mayalandıralım.180C’de 20-25 dk pişirelim. Ekmeklerin piştiğini gıda termometresi ile iç sıcaklığı 95 derece üzeri olduğunda anlarız. Altın sarısı renk almalıdır. Afiyet olsun.