Sayfa Görseli

Tarifler

Peynirli Kabak Sandal

Peynirli Kabak Sandal

İçindekiler

  • 100 gr Muratbey Plus Taze Beyaz
  • 1 su bardağı rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar Peyniri
  • 50 gr Muratbey Örgü Peynir
  • 3 adet kabak
  • 1 Yumurta
  • Yarım demet ince doğranmış dereotu
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Öncelikle kabakları soyup boylamasına ikiye bölün, bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını çıkarın, sandal gibi olacaklar. Çıkan içleri de çukur bir kaseye koyun. Derin bir tencerede su kaynatıp, kabakları koyun 5 dakika kadar tutun (çok yumuşamasınlar). Suyunu süzüp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Diğer tarafta kabak içlerini rendeleyin, üstüne Muratbey Taze Beyaz peyniri elinizle ufalayın, Muratbey Örgü Peyniri de küçük küçük doğrayarak ekleyin. Üstüne dereotunu ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi kabaklara paylaştırın. Üstlerine Muratbey Taze kaşar peyniri serpiştirin. 180 derece ısınmış fırına koyup kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

*Bu leziz tarifi bizim için http://www.ozgeninoltasi.com  web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Özge Beydağ Yılmaz hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…