Sayfa Görseli

Tarifler

Lorlu Çörek

Lorlu Çörek

İçindekiler

  • 1 kâse Muratbey Lor peyniri
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber, biraz tuz
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu
HAZIRLIK

80

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

8

YAPILIŞI

Ilık süt, su ve sıvı yağ içine kuru maya, şeker ekleyip karıştıralım. İçine un ve tuz ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Üstünü kapatıp 45 dk. mayalamaya bırakalım. Mayalanan hamuru iki parçaya ayıralım. 1 parçayı yağlanmış tepsiye yayalım. İç harcımız için maydanozu incecik kıyalım, Muratbey Lor peynirini ilave edelim, karabiber, birazcık da tuz ekleyip karıştıralım. Hamurun üzerine iç harcımızı dökelim. Her tarafına yayalım diğer hamurumuzu alıp iç harcın üzerine güzelce açarak yerleştirelim. 20 dakika üstünü kapatıp tepsi  mayalaması yapıp, yumurta sarısını hamurun üstüne sürelim. Susam ve Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Nar gibi kızardığında pişmiştir, servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için http://www.misssgibi.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Zerrin Damgacı Tomruk hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…