Sayfa Görseli

Tarifler

KARNABAHAR GRATEN

KARNABAHAR GRATEN

İçindekiler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 250 gr göğüs fileto

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
     

Üzeri için:

  • 125 gram rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peyniri
  • Dereotu
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

25 DK

PORSİYON

6-7

YAPILIŞI

Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp buharda yaklaşık 10-15dk kadar haşlayalım. Tavuğu da haşlayıp tiftikleyelim. Onlar bir kenarda beklerken derin bir kapta Muratbey tereyağını eritip unu kavurduktan sonra ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek kıvam aldıralım. Tuz ve baharatları ekleyerek beşamel sosu hazırlayalım. Fırın kabına karnabahar ve tavukları yayalım. Üzerine beşamel sosunu gezdirip, Muratbey Taze Kaşar peyniri rendesini her yerine serpelim. Önceden ısıttığımız fırında 200°de üzeri kızarana kadar pişirelim. Dereotu ilavesiyle servis edelim. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için https://yemek.com/profil/ecleanfood/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Emel Kuş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…