Tarifler
Üzeri için:
70 DK
20 DK
4
Büyük bir karıştırma kabına un, instant maya, toz şeker, tuz, Muratbey Tereyağı, süt ve içerisinden 1 yemek kaşığı kadarı ayrılmış çırpılmış yumurta alarak yoğuralım. Tüm malzeme iyice karıştığında, ele oldukça yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerinde açılacağı zemin az miktarda unla unlanarak hamur toparlanana kadar yoğuralım. Sürekli içe doğru katlama yaparak yuvarlak bir hamur elde edelim. Hamuru fırın tepsisine koyarak 30 derece ısıda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken, üzeri için gereken malzemelerden peynir haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak kıvamlı bir sos hazırlayalım. Hamur mayalanıp 2 katına ulaştığında fırından çıkararak üzerine hafifçe bastırarak biraz yayalım. Bıçak ile üzeri derin kareler oluşturacak şekilde keselim. Hazırlanan kıvamlı sosu tümüyle bu kesiklere ve üzerine yedirelim. Kesilen yerlere önce Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri rendesi, onun üzerine de Muratbey Plus – D vitaminli Burgu peyniri yerleştirelim. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
*Bu leziz tarifi bizim için https://limonlukek.blogspot.com.tr/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Neval Coşkun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…