Sayfa Görseli

Tarifler

Peynirli Tava Böreği

Peynirli Tava Böreği

İçindekiler

  • Bir kase Muratbey Tel peynir (küçük doğranmış)
  • Bir kase Muratbey Burgu peynir (Küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
  • 2 adet yufka
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 kahve fincanı su
HAZIRLIK

10 DK

PİŞİRME

15 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Tavanın dibini ve kenarlarını sıvı yağ ile yağlayalım. 1 adet yufkayı tavaya serelim, kenarları dışarıda kalsın. Muratbey tereyağını eritelim, su ve yağ ile karıştıralım. 2 kaşık yağı tavadaki yufkanın üzerine sürelim. Yufkadan bir parça koparıp tavanın içine serelim. Tekrar 2 kaşık yağ sürelim. 4 kat yufka olana dek bu işlemi yineleyelim. 4 kat yufkanın üzerine yağ sürmeden Muratbey peynir karışımını yerleştirelim. Üzerine kalan yufkaları 1 kat yufka,1 kat yağ olmak üzere bitirelim. Son olarak tavanın dışındaki yufkaları içeriye doğru yerleştirirken, aralarını yağlayalım. Kalan yağla üzerini de yağlayıp, tavaya kapak kapatalım ve kısık ateşte pişirelim. Bir yüzü piştiğinde kapak yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirelim. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip servis yapalım.

*Bu leziz tarifi bizim için www.vanilins.com web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Arzu Hangül hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…