Sayfa Görseli

Tarifler

BURGULU SİMİT

BURGULU SİMİT

İçindekiler

  • 3 adet Muratbey Burgu Peyniri
  • 3 adet çiftli milföy hamuru

Bulamak için:

  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1-1,5 su bardağı su
HAZIRLIK

15

PİŞİRME

25-30 DK

PORSİYON

3

YAPILIŞI

Milföyleri tezgahın üzerine ikili olarak alın. Merdane ile uzun tarafından bir miktar açarak biraz genişletin. Uç kısmına burgu peynir koyun ve rulo yapın. Yaptığınız ruloyu tezgahın üzerinde ileri geri yaparak biraz daha esnetin. İki taraftan da burgu yaparak uç kısmını birleştirin. Önce pekmezli suya sonra da susama bulayın. 175 derece fırında pişirin.

*Bu leziz tarifi bizim için http://cafeportakal.blogspot.com.tr web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Bahar Erdoğan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…