Sayfa Görseli

Tarifler

Fırında Beşamelli Kaşarlı Mercimek

Fırında Beşamelli Kaşarlı Mercimek

İçindekiler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3-4 dal pırasa (sadece beyaz kısımları)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Zeytinyağı

Beşamel için

  • 2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
HAZIRLIK

20-25 dk

PİŞİRME

10-15 dk

PORSİYON

3-4

YAPILIŞI

Mercimeği yıkayıp biraz ılık suda bekletin. Bir tencerede üzerine geçecek kadar su ilave edip çok dağılıp yumuşamadan biraz diri kalacak şekilde kaynatın ve süzün. Tencereye zeytinyağı koyup üzerine minik minik doğranmış pırasaları koyup kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Tuz ve pul biberi ekleyin. Mercimeği de ekleyip çok az kavurun. 1 çay bardağı kadar su ekleyip çok az kaynatın. Suyunu çok çekmesine gerek yok. Ocağı kapatıp kuru naneyi ekleyip karıştırın. Fırın kabına veya porsiyonluk kaplara paylaştırın. Beşamel için bir tencerede Muratbey tereyağını eritin unu kavurun. Sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Baharatlar ile tatlandırın. Mercimeğin üzerine paylaştırın.200 derecelik fırında 10 dakika üzeri kabuklanıncaya kadar pişirin ve Muratbey taze kaşar peyniri rendesini serpin. Eriyince fırından alın. Sıcak servis edin.

*Bu leziz tarifi bizim için http://lezzetduragi.blogspot.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Vildan Vatansever hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…