Sayfa Görseli

Tarifler

Kabak Musakka

Kabak Musakka

İçindekiler

  • 3 büyük yeşil kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ( kabaklarla harmanlamak için)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ( kıymalı harç için )
  • Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel Sos için:

  • 1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 100 gr rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

YAPILIŞI

Kabakları temizce yıkayın. Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 200 derece fırında kızartın. Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın ve soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin. Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin. Beşamel sos için tencereye Muratbey tereyağını alarak eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, kenara alın. Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin. Muratbey taze kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirin.

*Bu leziz tarifi bizim için http://cafeportakal.blogspot.com.tr web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Bahar Erdoğan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…