Sayfa Görseli

Tarifler

SIRNİKİ / SYRNİKİ

SIRNİKİ / SYRNİKİ

İçindekiler

  • 8 yemek kaşığı Muratbey Lor Peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı un (üzeri için)

Süslemek için; 

  • Çilek
  • Bal
HAZIRLIK

15 DK

PİŞİRME

15 DK

PORSİYON

2

YAPILIŞI

Sadeliği ve lezzetiyle Avrupa'da popüler, pankek ve kreple yarışan az malzemeli bir tür kahvaltılık olan, Rusya'da "tvorog" adı verilen Sırniki, Muratbey Lor Peyniri ile buluştu.

Öncelikle Muratbey Lor peynirimizi bir çatal yardımıyla unufak edelim. Sonrasında un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım ve yoğuralım. 1 yemek kaşığı yardımıyla lokmalar alıp elimizle yuvarlaklar yapıp, kenarlarını da şekillendirerek tekerlek formu verelim. Ayırdığımız unumuzu yayvan bir tabağa alalım. Şekil verdiğimiz Sırnikileri una bulayalım. Kızgın yağsız bir tavada önlü arkalı kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pankek gibi pişirelim. Kontrollü olmakta fayda var, yanabilirler. Piştikten sonra üzerini çilek ve bal ile süsleyelim. Afiyet olsun.         

*** Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/ecleanfood/ sayfasından tanıdığımız Emel Kuş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle...