Tarifler
60 DK
80 DK
8
Fırını önceden 160 dereceye ayarlayalım. Kelepçeli kek kalıbımızı yağlayalım ve alt kısmına yağlı kâğıt yerleştirelim. Fırın tepsisine su koyacağımız için kalıbın su geçirmemesi için kalıbın dışını alüminyum folyo ile saralım. Rondodan yulaflı bisküvileri toz haline gelene kadar çekelim. Yulaflı bisküvileri bir kaba aktaralım ve üzerine erimiş tereyağı ile toz şekeri ekleyip ve iyice karıştıralım. Karışan bisküvili karışımı kalıba alalım ve kenarlarına da gelecek şekilde kaşık yardımıyla düzleyelim. Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip dışarı alalım ve fırın ısısını 150 dereceye düşürelim. Bir kâsede, Muratbey Sürmeli peynir, un ve toz şekeri düşük devir mikserde veya çırpma teli ile çırpalım. Çok fazla hava almamasına dikkat edelim. Ayrı bir kâsede limon suyu, krema ve limon kabuğunu karıştıralım ve Sürmeli'li karışımın içerisine ilave edelim, spatula ile karışıma yedirelim. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyelim. Yumurtalar karışıma iyice karıştıktan sonra, kelepçeli kalıba bu harcı dökelim. Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kalıp ayarlayalım ve içerisine 3 parmak olacak şekilde su koyalım ve bu şekilde fırına verelim. 70 dakika fırında pişirelim.70 dakika sonunda fırının kapağını açmadan 15 dakika boyunca bu şekilde bekletelim.15 dakika sonunda fırının kapağını yarı şekilde açalım ve bu şekilde 20 dakika daha bekletelim. Cheesecake'i oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Limon sosu için nişasta, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri ocakta orta ateşte karıştırarak pişirelim. Koyulaştığında ocaktan alalım ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Soğuyan cheesecake'in üzerine ilave edin ve bu şekilde de soğumasını bekleyin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
*** Bu leziz tarifi bizim için Fırat Usta hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle...