Sayfa Görseli

Hikayemiz

HABERLER

10

Mart

2020

Muratbey’in inovatif lezzeti Burgu ödüle doymuyor

Muratbey’in inovatif lezzetine Almanya’dan Altın Ödül. Muratbey tarafından geliştirilip dünya sofralarına kazandırılan Burgu’nun aldığı ödüllere bir yenisi daha eklendi. “Helix Cheese” adıyla 4 kıtada onlarca ülkeye ihraç edilen inovatif lezzet, Almanya’da yayınlanan süt ve süt ürünleri dergisi Milch-Marketing’in okuyucuları tarafından kendi kategorisinde 2019/2020için “Yılın Ürünü”seçilerek “Altın Ödül”e layık görüldü.

Muratbey’in inovatif çalışmaları sonucunda 2013 yılında tüketicilerin beğenisine sunulan Burgu, yalnızca Türkiye’de değil dünya çapında büyük ilgi görüyor. “Helix Cheese” adıyla 4 kıtada onlarca ülkeye ihraç edilenDünya İnovasyon Ödüllü Burgu’ya bir ödül de Almanya’dan geldi. Süt ve süt ürünlerine özel Almanya’daki tek dergi olan Milch-Marketing’in okuyucuları,kendikategorisinde 2019/2020 için “yılın ürünü” olarak Burgu’yu (Helix Cheese) seçti ve Muratbey Burgu “Altın Ödül”e layık görüldü.

“Burgu, yurt dışında en çok sevilen lezzetlerimizin başında geliyor”
Muratbey ürünlerinin Almanya’daki tüketicilerden büyük ilgi gördüğünü söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol,“Türkiye’nin milli peynir markası olarak yarım asrı aşkın süredir sağlıklı sütle ürettiğimiz peynirlerimizi 4 kıtaya ulaştırıyoruz. Avrupa Birliği ülkelerine ihracat izni alan ilk markalardan biri olarak 2018’den bu yana Türkiye’den aralarında Almanya’nın da olduğu AB ülkelerine peynir ihraç ediyoruz. Bu döneme kadar Avrupa Birliği ülkelerine peynir ihracatını sürdürülebilir şekilde başaran öncü markayız.

Helix Cheese adıyla ihraç ettiğimiz Burgu,Almanya’da ve diğer ülkelerde en sevilen peynirlerimizin başında geliyor. Global inovasyon ödüllü, “Best Cheese’’ ünvanlı lezzetimizin Almanya’da dünyanın önde gelen peynirleriyle kıyasıya bir rekabetten sıyrılarak bu kez de tüketicilerin oylarıyla birinciliğe uzanması bizlere büyük gurur verdi. Milch-Marketing’in okuyucularına ve tüm tüketicilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Dev zincirlerde yer alıyoruz”
Dünyanın en önemli dev zincir mağazalarındaki raflarda Muratbey ürünlerinin yer aldığını ifade eden Erol, “Dünyanın en büyük beşinci perakende grubu içinde yer alan Alman Kaufland hipermarket zincirinde de Helix Cheese’in satışını gerçekleştiriyoruz. Diğer büyük hipermarket zincirleriyle görüşmelerimiz ise devam ediyor” açıklamasında bulundu.  

Milch-Marketing Dergisi, bu yılın Ocak ayında da internet sitesinde Burgu hakkında övgü dolu bir habere yer verdi. Haberde Burgu peynirin zengin besin değerlerine dikkat çekilirken inovatif şeklinin aperatiflerden makarnalara kadar pek çok lezzete güzellik kattığı vurgulandı.

Dünyanın peynir alışkanlarını değiştiren ilk Türk peyniri: Burgu
Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde “En İyi Peynir” (World DairyInnovationAwards) ödülünü alan tek Türk peyniri olarak uluslararası alanda başarısını kanıtlayan Burgu, sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul görüyor. Yeni neslin damak tadına ve az tuzlu olmasıyla da sağlığına önem verenlere hitap eden Burgu, dünyanın peynir alışkanlıklarını değiştiren ilk Türk peyniri olarak biliniyor.