Sayfa Görseli

Tarifler

Peynir Dolgulu Çıtır Kabak

Peynir Dolgulu Çıtır Kabak

İçindekiler

  • Muratbey Dilimli Izgara Peyniri (Ne kadar hazırlayacağınıza göre değişmektedir)
  • 3 adet kabak
  • Bir kase kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase çıtır pane harcı ya da galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Servis için sarımsaklı yoğurt
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

5 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Kabakları iyice yıkayıp orta kalınlıkta doğruyoruz. Peynirleri kabakların içinde kalacak büyüklükte kareler halinde kesiyoruz. İki dilim kabak arasına bir dilim kare kesilmiş peynir ve biraz dereotu koyup sandviç gibi hazırlıyoruz. Bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Hazırladığımız kabakları önce una sonra yumurtaya en sonunda da çıtır pane harcına bulayarak kızgın yağda renk değiştirene kadar kızartıyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis ediyoruz. Bu tarifte peynirin akmaması gerekir o yüzden ızgara peynir tercih edilmiştir.

*Bu leziz tarifi bizim için  http://yemekbahane.blogspot.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Müge Karahan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…