Sayfa Görseli

Tarifler

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KADAYIFLI CHEESECAKE

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KADAYIFLI CHEESECAKE

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KADAYIFLI CHEESECAKE

İçindekiler

 Taban Malzemeleri:

  • 100 g Muratbey Pastörize Kahvaltılık Tereyağ
  • 300 g kadayıf
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça limon tuzu

Cheesecake Malzemeleri:

  • 400 g Muratbey Plus Taze Peynir
  • 400 g süzme yoğurt
  • 1 paket (200 ml) krema
  • 3 adet yumurta
  • 110 g beyaz çikolata
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket (200 ml) krema
  • 1 paket toz kremşanti
HAZIRLIK

35 DK

PİŞİRME

50-55 DK

PORSİYON

8-9

YAPILIŞI

Beyaz çikolatayı ben-marie usulü eritelim ve bir kenara alarak ılımaya bırakalım. Muratbey Plus Taze Peynir ve yarım su bardağı pudra şekerini çırpalım. Süzme yoğurt ve krema ekleyip çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ilave ederek tel çırpıcı ile çırpalım. Ilımış beyaz çikolata ve mısır nişastasını ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım. Hazırlanan karışımı tabanına yağlı kâğıt serili, çevresi alüminyum folyo ile kaplanmış kelepçeli kalıba dökelim. Fırın içerisine ısıya dayanıklı bir kâseye su koyalım. Hazırlanan Cheesecake' i önceden 160 derecede ısıtılmış fansız fırında 50-55 dakika pişirelim. Süre sonunda fırının kapağı aralık olacak şekilde ılınmaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelen Cheesecake’ i üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım. Bir gece dinlendirilelim. 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyu karıştırarak ocağa alalım. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon tuzu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Tereyağını eritelim, ılınınca kadayıfın üzerine dökelim. İyice karıştıralım ve bir su bardağı kadarını ayıralım. Kalan tereyağlı kadayıfı 24 cm ebadında fırın tepsisine bastırarak yerleştirelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökelim. Ayrılan tereyağlı kadayıfı tavada kızarıncaya kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım. Dinlenen Cheesecake'i kadayıflı tabanın üzerine yerleştirelim. Krema ve toz kremşantiyi 3-4 dakika çırparak köpürtelim ve Cheesecake’in üzerine yayalım. Kavurulmuş kadayıf ve toz Antep fıstığı serpiştirelim. Üzerine şerbet gezdirerek servis yapalım.

*Bu leziz tarifi bizim için  https://www.cinilimutfak.com/ Web sitesindeki enfes lezzetlerle
tanıdığımız Leyla Yavşan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…