Sayfa Görseli

Tarifler

RENDE MOZARELLA’LI PİDE

RENDE MOZARELLA’LI PİDE

İçindekiler

Hamuru için:

  • ½ su bardağı ılık su
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1tatlı kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un (az gelirse arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

Üzeri için:

HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

25 DK

PORSİYON

5

YAPILIŞI

Öncelikle ılık süt ve ılık suyu bir kaba alalım. İçine kuru maya ile birlikte şekeri katalım ve karıştıralım. 10 dakika mayanın aktive olması için bekleyelim. Derin bir yoğurma kabına unu eleyelim ve tuzu üzerine serpelim. Unun içine havuz açalım. Açtığımız havuzun içine hazırladığımız mayayı koyalım ve karıştıralım. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğuralım. Yoğurduktan sonra, mayalanması için hamuru 30 dakika dinlendirelim. Mayaladığımız hamurdan yuvarlaklar koparalım. Un serptiğimiz tezgâhta hamuru ileri geri olacak şekilde açalım ve uzun bir şekil elde edelim. Açtığımız hamurun kenarlarına Muratbey Rende Mozarella peynirini ve Muratbey Taze Kaşar peynirini dolduralım. Ardından içe doğru bastırarak katlayalım. Aynı malzemeleri hamurun üzerine de ekleyelim. Hamurun kenarlarına Muratbey Tereyağı sürerek önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 25-30 dakika arası pişirelim. Fırından çıkardığımız pidelerin üzerine sıcakken yumurta kıralım ve kenarlara tereyağını sürelim. Birkaç dakika daha fırında bekletip servis edelim. Afiyet olsun.

🤍*Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/zeromelsfoodstories/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Zehra Yılmaz hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…