Sayfa Görseli

Tarifler

MANTARLI VOLAVAN BÖREĞİ

MANTARLI VOLAVAN BÖREĞİ

İçindekiler

  • Muratbey Rende Mozarella
  • 6 adet kültür mantarı
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet yeşilbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet Milföy
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

15 DK

PORSİYON

3

YAPILIŞI

Milföyleri tezgâha alalım aparat veya bardak yardımı ile keselim. Milföyü daha küçük aparat veya bardak ile tekrar keselim. Halka şeklinde kestiğimiz milföyü daire şeklinde kestiğimiz milföyün üzerine yerleştirelim. Milföylerin ortasındaki boşluğa çatal ile delikler açalım. Kenarlarına fırça yardımı ile süt sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Biberleri ve mantarı zeytinyağında çevirip baharatları ekleyelim. Hazırladığımız içi volovanların içine doldurup üstüne Muratbey Rende Mozarella peynirini ekleyelim, fırında peynirler eriyince çıkaralım ve sıcak servis edelim.  Afiyet olsun.

Bu leziz tarifi bizim için  https://www.instagram.com/marindentarifler/  sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Kılıç hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…