Sayfa Görseli

Tarifler

KOLAY TİRAMİSU

KOLAY TİRAMİSU

KOLAY TİRAMİSU

İçindekiler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 200 gram Muratbey Sürmeli peynir
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 1su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 kesme şeker
  • Kakao
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

5 DK

PORSİYON

8 KİŞİLİK

YAPILIŞI

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15 dk. kadar bekleyip ılındıktan sonra Sürmeli peynir ilave edilip çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Diğer taraftan sıcak su içinde nescafe ve acılığını alması için 2 kesme şeker çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Kek, tam ortasından enine ikiye kesilir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine muhallebinin yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan muhallebi pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Bu pratik ve lezzetli tarif için Sn. Emine Olgun’a teşekkür ederiz.